2009-01-16
2008-12-15
Ar pagrįstai tikimės?
>>
09:41
>>
veidopalmė
Naujoji Maisto įstatymo 2 straipsnio 1 dalies redakcija visai miglota:
2 straipsnis. Pagrindinės šio įstatymo sąvokos
1. Maistas – kaip apibrėžta 2002 m. sausio 28 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 178/2002 dėl maisto įstatymo pagrindinių principų ir reikalavimų nustatymo, Europos maisto saugos institucijos įsteigimo ir maisto saugos procedūrų bei principų nustatymo 2 straipsnyje.
2008-02-16
Tėvynės jubiliejus
>>
21:44
>>
cepelinai,
Vasario 16
2008-01-13
2006-10-23
2006-02-17
Cepelinai
>>
22:57
>>
cepelinai,
DIY,
pasidaryk pats,
receptai,
Vasario 16
Sekdamas Giedriaus Vilpišausko nemariuoju kulinariniu palikimu, siūlau susipažinti su mano draugų tarpe jau kuris laikas išplitusia cepelinų valgymo ceremonija. Darome taip:
2. Apskaičiuojame, kiek reikės bulvių, kad nepritrūktų, ir priskutame pilną kriauklę net su kaupu.
|
3. Dalį bulvių išverdame su mundyriais ir nulupame, supjaustome pora didelių svogūnų. |
4. Virtas bulves sumalame mėsmale. |
5. Nuplautas ir išrakinėtas skustas bulves sutarkuojame Mažeikių gamybos elektrine tarka, pirkta 1990 metais už talonus. |
6. Į sutarkuotų bulvių masę įdedame šiek tiek vitamino C, kad nejuoduotų. |
7. Tarkuotas bulves nusunkiame tinkleliu. |
8. Sumalta kiauliena su prieskoniais išminkoma, įpilant šiek tiek šalto vandens ir įdedant svieste pakepintų svogūnų. Supjaustoma šoninė arba rūkyti lašinukai spirgučiams. |
9. Reikia suformuoti tautinį standartą atitinkančius cepelinus. |
10. Cepelinai sudedami į gerai kunkuliuojantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 20 minučių. |
11. Cepelinai gali būti papuošiami vėliavėlėmis. Prieš pradedant valgyti cepelinus, sugiedama V.Kudirkos „Tautiška giesmė“. |
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)